TIOP-1.2.3-11/1-2012-0069

SÁRBERKI ÁLTALÁNOS ISKOLA KÖNYVTÁRÁNAK INFORMATIKAI FEJLESZTÉSE

Iskolánk, a Könyvtári szolgáltatások összehangolt Infrastruktúra fejlesztése program kertében a Sárberki Általános Iskola Könyvtárának informatikai fejlesztése című pályázat során sikeresen megvalósította a könyvtár informatikai fejlesztését. A projekt 100%-át, azaz 5 500 000,- Ft-ot az Európai Unió finanszírozott az Új Széchenyi Terv keretein belül. forrásból a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program keretein belül.

Mindenképpen szükséges volt iskolánk könyvtárának informatikai fejlesztése, mert felszereltsége nem volt alkalmas arra, hogy a diákok korszerű digitális tartalmakhoz hozzáférhessenek, kereshessenek, böngészhessenek a világhálón. A pályázatban elnyert összeggel mindezt sikeresen megvalósítottuk.

A megújult könyvtárban korszerű eszközök és immár 7 vadonatúj számítógép várja a diákokat, továbbá a kölcsönzés is teljesen digitálissá vált.

A könyvtár informatikai korszerűsítésével újabb lehetőség nyílt a rohanó világ információáradatának követésére, diákjaink hozzájuthatnak olyan tartalmakhoz, melyek tanulásukhoz elengedhetetlenül szükségesek.

Lehetőségük van most már a fogyatékkal élőknek is a könyvtárhasználatra, olyan új eszközökkel, amelyek a látássérültek könyvtárhasználatát is támogatja.

A fejlesztés keretében többek között a legújabb számítógépekkel, modern szoftverekkel, hálózat korszerűsítéssel lett ellátva a könyvtár. Természetesen valamennyi számítógép rendelkezik internet eléréssel. A látássérültek könyvtárhasználatát egy felolvasó szoftver segíti, bízva abban, hogy minden számukra szükséges információhoz hozzásegíti őket.

Remélhetőleg ezen eszközökkel visszacsalogathatóak a gyerekek a könyvtárhoz, és később felnőtt korukban is rendszeres könyvtárlátogatóvá, használóvá válnak.

Vállaltuk, hogy a kialakított könyvtárat és a beszerzett eszközöket 2018.06.30-ig biztosan fenntartjuk.

http://www.nfu.hu/