2013/2014 tanév

Sport

Tanulmányi

 

VÁROSI ELISMERÉS

Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata és az „Általános Iskolásokért Közalapítvány” köszönetét és elismerését fejezi ki: ADORJÁN ADRIENN, NACSA LORÁND, PIROSKA BÁLINT, ÁTS ÁBEL, CHUKWU HANNAH CHINYERE, GYURICZA MILÁN, BÖRZSEI DÁVID, PAPP ALBERT, GARAMI BENCE, KOVÁCS VIKTOR, NACSA BOLDIZSÁR, KEREKES LAJOS, STURCZ KINGA, ÉRCHEGYI KATALIN, FARKAS KIRA tanulóknak;

PEJOV FERENCNÉ, STURCZNÉ BORBÁS TÜNDE, ARADI ERZSÉBET, JURIDA ERZSÉBET, TOMPOS ANITA, VARGÁNÉ GÍBER LILLA pedagógusoknak az általános iskolai tanulmányi verseny megyei, országos döntőjén elért eredményéért.

 

„… az iskola arra való, hogy az ember megtanuljon tanulni, felébredjen tudásvágya (…), megízlelje az alkotás izgalmát, megtanulja szeretni, amit csinál.”

(Szent-Györgyi Albert)

A matematika gurui Sárberekben

Az idén május 19-20-án már 23. alkalommal került megrendezésre a Matekguru csapatverseny, amelyen nemcsak hazai, de a Kárpát-medence magyar lakta területeiről jelentkező csapatok is részt vesznek. A verseny három területi és két országos fordulóján főként logikai feladatokat kell megoldaniuk a négyfős csapatoknak. A magas szintű matematikai tudás mellett szükség van arra, hogy tudjanak kooperatívan dolgozni, jól érveljenek, hiszen a feladatokat közösen kell megoldaniuk. A felkészítő tanároknak erre is gondolniuk kellett a versenyre való készülés során.  Róka Sándor tankönyvíró állította össze a feladatsorokat.  A Sárberkiek az ő könyveiből készültek.

A Sárberki Általános Iskolából két csapat indult, és mindkettő az országos döntőbe került. A 8. osztályos csapat a döntőben a 4. helyet szerezte meg, ahol a magyarok között a másodikak lettek, a Dunántúlról pedig egyedüli döntősök.

 A 4. osztályos csapat az első helyet szerezte meg a Nyíregyházán rendezett kétnapos versenyen. Nagy büszkeségünk, hogy mindkét csapatunk az országos döntőbe jutott, s az meg különösen, hogy egy évvel ezelőtt ugyanez a két csapat szintén döntős volt Nyíregyházán.

 Álljon itt a csapattagok és a felkészítő tanárok neve:

8. évfolyam: Börzsei Dávid, Garami Bence, Kovács S. Viktor, Papp Albert Márk

 Felkészítő tanár: Aradi Erzsébet tanárnő

4. évfolyam: Adorján Adrienn, Gyuricza Milán, Nacsa Loránd, Piroska Bálint

Felkészítő tanár: Sturczné Borbás Tünde

Ezúton köszönjük Salló Győző képviselő úrnak, a Sárberki Minerva Alapítványnak és a Rotary Clubnak, hogy anyagi támogatásával segítette a versenyen való részvételüket. (Pejov Ferencné Sárberki Általános Iskola)

Képek a csapatokról: http://www.cincopa.com/media-platform/test?fid=AEBACxba2of-