Sikerek

Az idei tanévben több tanulmányi verseny országos döntőjébe jutottak be tanulóink. Az alábbiakban két versenyző rövid beszámolója következik.

Versengés Szombathelyen

2018. április 6-7-én országos történelmi tanulmányi versenyen vettem részt Szombathelyen. A verseny egy írásbeli és két szóbeli részből állt. Az írásbeli részt nem találtam olyan nehéznek, míg a szóbeli nagy kihívás volt számomra. Rémisztő volt kiállni a zsűri és a közönség elé. A második körben azonban már könnyebben ment a „szereplés”, s a feleletem is jobban sikerült. Végül a 14. helyen végeztem, aminek örültünk felkészítő tanárommal, Tompos Anita tanárnővel együtt.

A versenyen nagyon jól éreztem magam, rengeteg tapasztalatot és élményt szereztem. Máskor is szívesen veszek részt hasonló versenyeken. (Nacsa Loránd)

Mondd szépen!

Miután 2018 januárjában megnyertem a Szép magyar beszéd vagy ismertebb nevén a Kazinczy-verseny területi fordulóját, egy esztergomi diáktársammal együtt képviselhettem  Komárom-Esztergom megyét a Balatonbogláron megrendezésre kerülő döntőn. Az országos versenyt évek óta a Balatonboglári Általános Iskola rendezi a Kazinczy-díj Alapítvány támogatásával. A versengés két délelőtt folyt a szabadon választott és a kötelező szöveg felolvasásával, a szabadidőben pedig a szervezők gondoskodtak arról, hogy színvonalas programokon vehessünk részt. Bemutatkoztak a boglári diákok különböző műsorokkal, az iskola pedagógusai pedig egy kiadós séta során bemutatták nekünk ezt a kedves balatoni települést.

A versenyen bronz minősítést értem el, és nagyon örülök, hogy képviselhettem a Sárberkit ezen a megmérettetésen. Nem adom fel, célom az arany, a gimiben jövőre újra benevezek a versenyre.

(Andai Benedek)

 

LorándAndai Benedek

Kategória: Nincs kategorizálva | A közvetlen link.